PEM2008 / SÜS BİTKİLERİ ÜRETİM TEKNİĞİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Tohumla üretme, tanımı, kullanım nedenleri, çimlendirme ortamları1-2
2Çimlenmeyi etkileyen koşullar. Çimlenmeyi uyarıcı işlemler1-2
3Tohum ekimi (tohum ekim kapları, tohum ekim yöntemleri, şaşırtma)1-2
4Vegetatif üretme çeşitleri, çelikle üretme (çelik alma, çeliklere uygulanan işlemler, köklenmeyi uyarıcı maddeler)1-2
5Köklendirme ortamları, çeliklerde köklenmeyi etkileyen koşullar1-2
6Çeliklerde söküm, söküm sonrası işlemler1-2
7Aşı ile üretme anaç çeşitleri, anaç üretimi, aşının tutmasını etkileyen faktörler, aşılama zamanları1-2
8Ara sınav 
9Aşı alet ve malzemeleri, aşı çeşitleri, göz aşıları1-2
10Kalem aşıları, aşı sonrası bakım işlemleri1-2
11Daldırma ile üretme tanımı, kullanım nedenleri1-2
12Daldırma yöntemleri1-2
13Özelleşmiş gövdelerle üretim (Soğan, yumru, rizom)1-2
14Doku kültürü ile üretme1-2
15Genel Tekrar 
16Genel sınav