SUT1007 / MİKROBİYOLOJİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Mikrobiyolojinin tarihçesi, kapsamı ve önemi[1]S 1-2
2Mikroorganizmaların canlılar arasındaki yeri, mikroorganizmaların sınıflandırılması ve adlandırılması[2]1-2
3Prokaryotik ve Ökaryotik Hücreler[3]1-2
4Prokaryotik ve Ökaryotik Hücreler[4]1-2
5Bakteriler[5]1-2
6Bakteriler[6]1-2
7Mayalar [7]S 1-2
8Küfler[8]1-2 //
9Virüsler[9]1-2
10Protozoalar ve Algler[10]S 1-2
11Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı ve Aseptik Teknik[11]2-3
12Mikrobiyolojik Örnek Alma ve Kültür Hazırlama[12]S 2-3
13Mikroskop Kullanımı ve Bakteri Morfolojisi Gözlemleme[13]2-3
14Mikroskop Kullanımı ve Gram Boyama[14]2-3