TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ / BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ / TBT4059 - ENTREPRENEURSHIP

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Girişimcilik Kavramı, Gelişimi, Türkiye'de Girişimcilik[1] (s23-45)
2Girişimcilik Türleri ve Girişimciliğin Temelleri[1] (s47-69)
3Girişimin (İşletmenin) Amaçları ve Başarı Faktörleri, Girişimcilikte Başarısızlık Nedenleri[1] (s75-94)
4İşletmelerin Kuruluş Süreci ve İş Planı Hazırlanması[1] (s95-117)
5Kuruluş Yeri, Kapasite ve İşletme Ölçeğinin Belirlenmesi[1] (s130-151)
6İşletme Türleri ve KOBİ'ler[1] (s153-179)
7Pazarlama Planı ve Yöntemleri[1] (s227-252)
8Finansman Yöntemleri ve Finans Planı [1] (s259-291)
9Küçük İşletmelere Destek Sağlayan Kurum ve Kuruluşlar [1] (s359-378)
10AB Projesi, Kalkınma Ajansı Projesi ve İş Planı Hazırlama [1] (s379-400)
11Türkiye'de Tarımsal Girişimcilik Alanları ve Olanakları 
12Proje Sunumları 
13Proje Sunumları 
14Proje Sunumları