1 | Çiftlik nedir? çiftlik yönetimi, yönetim kavramı. Yönetim aşamaları ve bu aşamaların her noktasında piyasa ile ilişkiler | [1] (s19-32) |
2 | Çiftlik planlaması, önemi ve gereği, planlamanın yararları, tarım işletmelerinin sınıflandırılması. | [1] (35-59) |
3 | Bitki üreten asıl çiftçilik bölümü, Ürünleri değerlendirme çiftçilik sanatları bölümü, Hayvan üreten çiftlik (Zootekni). Organik çiftlik yönetimi | [2] (s58-83) |
4 | Çiftçilik, bitkisel üretim, hayvansal üretim, pazarlama bitki koruma, toprağın sulama, bakımı ve gübrelenmesi, tarım alet ve makineleri. | [2] (s85-112) |
5 | Tarımsal üretimin özellikleri ve bu özelliklerin yansımaları hakkında güncel bilgi | [3] (s158-187) |
6 | İşletme büyüklüğüne göre tarım işletmelerinin sınıflandırılması. | [3] (s189-212) |
7 | Ara Sınav | |
8 | Hukuki yapıya (üretim araçlarının mülkiyet durumuna) göre tarım işletmelerinin sınıflandırılması | [4] (s124-149) |
9 | İşletmede hakim olan üretim koluna göre tarım işletmelerinin sınıflandırılması. | [4] (s151-176) |
10 | Tarım işletmelerinin büyüklüğünü ve üretim yönünü etkileyen faktörler (dış faktörler, iç faktörler). Tarım işletmelerinin çalışmalarını etkileyen faktörler | [5] (s213-241) |
11 | Türkiye’de tarım işletmelerinin yapısı | [5] (s242-273) |
12 | Tarım işletmelerinin önemli derecede parçalanmasına neden olan etkenler. | [6] (s327-345) |
13 | Tarımsal pazarlama, tarımsal pazarlamanın ana hizmetleri, tarımsal pazarlamanın yardımcı hizmetleri. | [6] (s348-369) |
14 | Tarımsal pazarlama kanalları ve organları | [3] (s289-312) |