TDE4043 / Türk Kültür Tarihi I

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Kültür ve Türk Kültürü kavramları etrafında değerlendirme[1] s. 1-20.
2Türk kültürünün özellikleri[1] s. 8-9
3Türk adı ile ilgili düşünceler ve değerlendirmeler[2] s. 43-46; [3] s. 9-12.
4Türk coğrafyası [3] s. 13-17; [4] s. 9-11; [5] s. 4-7.
5Türk kültüründe giyim ve süslenme[7] C. V, s. 1116-50
6Türk kültüründe tarım ve ziraat[7] C. II, s. 1-50
7Türk kültüründe spor[9] s. 72-442
8Türk kültüründe demir ve demirin fonksiyonları[14] s. 212-214; [15] s. 1-10
9Türk kültüründe din[16] s. 21-627
10Türk kültüründe süt ve süt ürünleri[7] C. IV, s. 1-150
11Türk kültüründe bozkurt[10] s. 6-57
12Türk kültüründe at[13] s. 203-216, 217-224.
13Türk kültüründe Halk hekimliği[11] s. 166-169; [12] s. 150-240
14Türk kültüründe ağaç[6] s. 15-78, 145-374