| 1 | İmalat ve hizmet işletmelerinde verimliliğin önemi, türleri ve ölçümünü öğretmek |
| 2 | Üretim sistemlerinin anlaşılmasını sağlamak |
| 3 | Tesis yeri seçiminde kullanılan kilit unsurların ve analitik yöntemlerin anlaşılmasını sağlamak |
| 4 | Tesis yeri seçimi ve tesis düzenlemeyi etkileyen faktörlerin anlaşılmasını sağlamak |
| 5 | İş ölçümünü anlamak ve standart zamanın hesaplanmasını öğrenmek |
| 6 | Tahmin konularını, kalitatif ve kantitatif metotların anlaşılmasını sağlamak |
| 7 | Üretim planlamada kullanılan sayısal yöntemlerin anlaşılmasını sağlamak |
| 8 | Stok yönetimi, önemi ve stok kontrol yöntemlerinin öğrenilmesi sağlamak |
| 9 | İstatistiksel kalite kontrol tekniklerinin kullanımının anlaşılmasını sağlamak |
| 10 | Toplam kalite yönetimi ve sürekli iyileşmenin anahtar yönlerini anlamak |