1 | Diyetetik biliminin tanımını, tarihçesini ve önemini kavrayarak bilimsel bir bakış açısı geliştirilmesini sağlamak |
2 | Beslenme durumunu değerlendirilme yöntemlerinin öğrenilmesi ve bireyin beslenme durumunu yorumlayabilme becerisinin kazandırılması |
3 | Enerji dengesi ve vücut ağırlığı denetimi konularında bilgi sahibi olunmasını sağlamak |
4 | Makro besin öğeleri olan karbonhidratlar, yağlar ve proteinlerin metabolizmada rollerinin öğrenilmesi ve diyet planlama ilkelerinde öneminin kavranması |
5 | Mikro besin öğeleri olan vitamin ve minerallerin ve sıvı alımının sağlık üzerindeki etkilerinin öğrenilmesi, eksiklik ve aşırı alımda risklerin yorumlanmasını sağlamak |
6 | Sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme ilkeleri doğrultusunda bireysel ve toplumsal düzeyde etkili beslenme stratejileri oluşturmalarını desteklemek |
7 | Diyetetik ve diyetetik uygulamalarına ilişkin terminolojinin öğrenilmesi |
8 | Diyetetik uygulamalarına yönelik kılavuzların değerlendirilmesini sağlamak |