USD4074 / FIRINCILIK VE TAHIL ÜRÜNLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Giriş[1] s. 01-05; [2] s. 43-47; [3] s. 01-06
2Fırın ürünlerinin üretiminde kullanılan temel ve yardımcı maddelerin tanıtılması.[1] s. 05-10; [2] s. 47-50
3Tahıl unları[1] s. 10-20
4Kimyasal kabartıcılar, enzimler, oOksidant ve indirgen maddeler, mayalar, bileşimi, özellikleri ve çeşitleri ile ürün üzerindeki fonksiyonel etkileri [1] s. 20-30
5Şorteningler, yüzey aktif maddeler, ürün üzerindeki etkileri ve kullanım düzeyleri [1] s. 30-40
6Aroma maddeleri ve baharatlar ile çikolata ve kakaonun özellikleri, etkileri ve kullanım düzeyleri [1] s. 40-50
7Tahıl maltlarının üretimi ve vital gluten ve nişasta ürün üzerindeki etkileri ve kullanım düzeyleri [1] s. 50-70; [2] s. 51-53
8Ara sınav 
9Fırın ürünlerinde kullanılan temel ve yardımcı maddeler ile ilgili yasal mevzuat [1] s. 70-80
10Fırıncılık ürünleri[1] s. 80-90; [2] s. 51-55
11Fırıncılık ürünleri[3] s. 6-10
12Öğrenci sunumları 
13Öğrenci sunumları 
14Öğrenci sunumları ve Genel değerlendirme