BOR MESLEK YÜKSEKOKULU / LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK / VET2022 - YEM ANALİZ VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
ÖÇ1Yemin tanımı ve sınıflandırılmasını bilir
ÖÇ2Yemlerin değerini etkileyen faktörleri bilir
ÖÇ3Çiftlik hayvanlarından elde edilen ürünlerin miktarı ve kalitesini iyileştirecek yöntem ve teknolojileri bilir ve kullanır
ÖÇ4Türlere ve uygun teknik çevre koşullarına göre bakım beslemenin iyileştirilmesini bilir
ÖÇ5Yemlerin üretim aşamasında yemlerin değerini etkileyen faktörleri bilir
ÖÇ6Doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir hayvancılıkta hangi yöntemleri nasıl kullanması gerektiğini bilir
ÖÇ7Yemlerin korunmasında etkili olan faktörleri bilir
ÖÇ8Turler arasındaki yemlerin sindirim derecelerinindeki farklılığı bilir
ÖÇ9Laboratuar da kullanılan alet ekipmanları bilir
ÖÇ10Laboratuvarda yapılacak yem analizlerini bilir
ÖÇ11Analiz yapılacağı zaman yemlerden örnek almayı bilir
ÖÇ12Çözelti nasıl hazırlanılır bilir
ÖÇ13Mesleğinin yerel, ulusal ve uluslararası önemini kavrar ve konumuna uygun tavır geliştirir.
ÖÇ14Öz farkındalığa, inisiyatif kullanma ve liderlik becerisine sahip olma
ÖÇ15Önerilen çözümü savunabilme ve karar alabilme