| ÖÇ1 | Yemin tanımı ve sınıflandırılmasını bilir |
| ÖÇ2 | Yemlerin değerini etkileyen faktörleri bilir |
| ÖÇ3 | Çiftlik hayvanlarından elde edilen ürünlerin miktarı ve kalitesini iyileştirecek yöntem ve teknolojileri bilir ve kullanır |
| ÖÇ4 | Türlere ve uygun teknik çevre koşullarına göre bakım beslemenin iyileştirilmesini bilir |
| ÖÇ5 | Yemlerin üretim aşamasında yemlerin değerini etkileyen faktörleri bilir |
| ÖÇ6 | Doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir hayvancılıkta hangi yöntemleri nasıl kullanması gerektiğini bilir |
| ÖÇ7 | Yemlerin korunmasında etkili olan faktörleri bilir |
| ÖÇ8 | Turler arasındaki yemlerin sindirim derecelerinindeki farklılığı bilir |
| ÖÇ9 | Laboratuar da kullanılan alet ekipmanları bilir |
| ÖÇ10 | Laboratuvarda yapılacak yem analizlerini bilir |
| ÖÇ11 | Analiz yapılacağı zaman yemlerden örnek almayı bilir |
| ÖÇ12 | Çözelti nasıl hazırlanılır bilir |
| ÖÇ13 | Mesleğinin yerel, ulusal ve uluslararası önemini kavrar ve konumuna uygun tavır geliştirir. |
| ÖÇ14 | Öz farkındalığa, inisiyatif kullanma ve liderlik becerisine sahip olma |
| ÖÇ15 | Önerilen çözümü savunabilme ve karar alabilme |