BOR MESLEK YÜKSEKOKULU / LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK / VET2024 - SAĞIM VE TEKNİKLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Dünyadaki süt sektörünün durumu1
2Türkiye'deki süt üretiminin mevcut durumu1
3Süt İneklerinde Sağım ve önemi 11
4Süt İneklerinde Sağım ve önemi 21
5Sütün yapısı ve kalitesi 11
6Sütün yapısı ve kalitesi 21
7Sütün oluşumu ve salınması 11
8Sütün oluşumu ve salınması 21
9Sağım süresi ve oranları1
10Süt kalitesini artırmak amacıyla yapılması gerekenler1
11Sağımda eğitimli iş gücünün önemi 1
12Sağım sistemleri ve karşılaştırılması1
13Makinalı ve elle sağım teknikleri ve hijyeni1
14Diğer sağım teknikleri ve hijyeni1