ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN HES KODUNUN ÖĞRENCİ OTOMASYONU (OGRIS) SİSTEMİNE GİRİLMESİ HAKKINDA TR

Uluslararası öğrencilerimizin dikkatine,

Covid-19 pandemisi nedeniyle üniversitemiz öğrencilerini hastalığa karşı korumak ve önlem alabilmek adına Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ya da SMS yoluyla alınan HES kodunun Öğrenci Otomasyonu (OGRIS) sistemine girilmesi gerekmektedir.

OGRİS otomasyon sistemine HES (Hayat Eve sığar) Kodunu tanımlamayan öğrenciler ders kaydı yapamayacaklardır.

Türkiye Cumhuriyeti yabancı kimliğe sahip olmayanlar HES kodu nasıl alınır?

SMS olarak HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla;

Uyruk, Pasaport seri numarası, Doğum tarihi (yıl olarak) , Soyadı yazarak 2023’e SMS göndererek HES kodu alabilirler.

ÖRNEK: HES ÜLKE  H42434275 2001 SOYADI

Türkiye Cumhuriyeti yabancı kimliğine sahip (yabancı kimlik numarası 97, 98 ve 99 ile başlayan) kişiler ise;

SMS olarak HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla;

Yabancı kimlik numarası, Doğum tarihi (yıl olarak), Paylaşım süresi (Gün sayısı olarak) 2023’e SMS olarak göndererek HES kodu alabilirler.

ÖRNEK: HES 98722222222 2001 60

Uluslararası öğrencilerimizin aşılanmasıyla ilgili olarak;
Ülkemize eğitim almak için gelmiş ve YÖKSİS' e YÖK Öğrenci Numarası (987…) ile kayıt edilmiş uluslararası yabancı uyruklu öğrencilerin aşı tanımlamaları Sağlık Bakanlığınca yapılmıştır. Söz konusu öğrenciler YÖK Öğrenci Numarası ile hastaneye başvurmaları halinde aşı olabileceklerdir

NOT: YÖK öğrenci numaranızı bilmiyorsanız Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile iletişime geçebilirsiniz.

Tel: 0(388) 225 2746

Email: oidb@ohu.edu.tr