Aşçılık Manşetler


Kayseri 4. AR-GE Proje Pazarı ve Tanıtım Günlerinde Ödül!

Öğr. Gör. Şinasi ÖZMEN danışmanlığında, 2209-A TÜBİTAK projesi kapsamında destek almaya hak kazanan "Sürdürülebilir Gastronomi Kapsamında Yöresel Niğde Ekmeklerinin Tespitinin Yapılması ve Literatüre Kazandırılması" isimli proje Kayseri 4. AR-GE Proje Pazarı ve Tanıtım Günlerinde, Sosyal ve Beşerî Bilimler alanında 3. Lük ödülü kazanmıştır. Öğr. Gör. Şinasi ÖZMEN'i, Proje Yürütücüsü olan Elif Sena BİLEN ve araştırmacı Yağmur YILDIZ'ı da tebrik ederiz.

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu'dan Bölümümüze Ziyaret

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Aşçılık Programı 1. Sınıf öğrencilerine Öğr. Gör. Mevlüt ÖLMEZ Mutfak Uygulamalarına Giriş dersi kapsamında “Deniz Mahsulleri, Balıklar ve Mezeler” Workshop eğitimi düzenledi. Workshop eğitimine gelen rektör hocamız Prof. Dr. Hasan USLU, Öğr. Gör. Dilek YAPRAK USLU, Prof. Dr. Serkan İBİŞ, Doç. Dr. Ebru KEMER, Prof. Dr. Mutlu Başaran ÖZTÜRK, Prof. Dr. Gülin ÖZTÜRK ve aşçılık öğrencilerine deniz mahsulleri, balıklardan ve mezelerden hazırlanan ürünler ikram edildi.

TKDK Eğitim Semineri

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Şinasi ÖZMEN koordinatörlüğünde bölüm öğrencilerimize TKDK semineri düzenlendi. Bu kapsamda TKDK Niğde İl Ofisi Temsilcisi Uzman Mustafa ÖZKAN seminer eğitimi verdi. Öğrencilerimizin gelecekte yapacakları yatırımlara devletin vermiş olduğu destekler anlatıldı.

Tabal Gastronomi Evi Ziyareti

Öğr. Görevlisi Şinasi ÖZMEN koordinatörlüğünde sektör ziyaretleri kapsamında Tabal Gastronomi Evi ziyaret edildi. Bu ziyaret kapsamında Yöresel Türk Mutfakları Dersi kapsamında Niğde Mutfağı ve Anadolu yemekleri üzerine eğitim verildi.

Yeşilay Haftası Farkındalık Etkinliği

Yeşilay haftası kapsamında farkındalık oluşturabilmek amacıyla Öğr. Gör. Şinasi ÖZMEN danışmanlığında Gastronomi Kulübü ve Genç Yeşilay Kulübü ortaklığında “Yeşil Kurabiye Etkinliği” gerçekleştirilerek üniversitemiz öğrencilerine dağıtımı yapıldı.

Elma Temalı Kurabiye Etkinliği

Aşçılık Programımız uygulama mutfaklarında sevgi evlerinde kalan çocuklarımıza yönelik elmalı kurabiye etkinliği yapılmıştır.

Marifet Kimde Yarışması

Niğde Valiliği himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü işbirliği ile yarışma düzenlendi.

Genel Yangın Eğitimi ve Mutfaklarda Yangın Eğitimi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri öğrencilerine Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Şinasi ÖZMEN koordinatörlüğünde “Genel Yangın Eğitimi” ve “Mutfakta Yangın Eğitimi” verildi. Eğitim için Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yangın ekibi eşlik ettiler.

“Tarhana ve Peynir” Workshop

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri öğrencilerine Aşçılık Programı Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Mevlüt ÖLMEZ “Tarhana ve Peynir” Workshop eğitimi düzenledi. Eğitime katılan öğrenciler Executive Chef Gökhan DEMİRBAŞÇI ve ekibinden yöresel tarhanadan füzyon mutfak çalışmaları eğitimi alırken Niğde’de peynir üretici olan Recai ERBİŞİM’den ise ulusal ve uluslararası peynir eğitimi aldılar.

“New York ve San Sebastian Cheesecake” Workshop

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri öğrencilerine Aşçılık Programı Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Mevlüt ÖLMEZ “New York ve San Sebastian Cheesecake” Workshop eğitimi düzenledi. Eğitime katılan öğrenciler Pastry Chef Yalçın Arpa’dan New York ve San Sebastian Cheesecake workshop eğitimi aldılar.
FirstPrev1234NextLast