Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerimize Bölüm Başkanımızın Mesajı

Hoş Geldiniz, Geleceğin Sosyologları!

Dünyanın en önemli bilim dallarından biri olan Sosyoloji biliminde yükseköğrenim yapmaya karar vererek çok doğru bir iş yaptığınızı belirterek sözlerime başlamak isterim. Sosyoloji, kısaca toplum bilimi olarak adlandırılır. Sosyoloji bir toplum için, sosyal ilişkilerin kalıpları, sosyal etkileşim ve günlük yaşam kültürü üzerine çalışmalar yapar. Sosyal düzen, kabul ve değişim ya da sosyal evrim hakkında bilgi birikimi geliştirmek için çeşitli ampirik araştırma ve eleştirel analiz yöntemlerini kullanan bir sosyal bilimdir. Bazı sosyologlar doğrudan sosyal politika ve refah için uygulanabilecek araştırmalar yürütürken, diğerleri öncelikle sosyal süreçlerin teorik anlayışını geliştirmeye odaklanmaktadır. Deneyimli öğretim üyesi kadromuz, bu dört yıllık gezintide sizlere yol göstermek için tüm hazırlıklarını tamamladı. Sizler de, kafanızda bulunabilecek tüm olumsuz düşünceleri bir tarafa bırakıp bir an önce bizlere katılmak için motive olmaya bakın! Anadolu'muzun bu şirin şehrinin güzide insanlarının kucak dolusu merhabalarını da sizlere ileterek sözlerimi tamamlarken; girdiğiniz bu yolun hem sizler, hem ülkemiz, hem de tüm dünya için hayırlı olmasını temenni ederim.  Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü olarak, sizlere derinlemesine bir perspektif sunmaktan ve mesleğinizde başarılı birer birey olmanız için gerekli temeli atmaktan gurur duyuyoruz.

Böylesi zengin bir disiplinde eğitim almanın hem sizin hayatınızda hem de ülkemizin gelişiminde önemli bir yeri olacak. Sizlere bu özel ve değerli bölüme hoş geldiniz diyerek aramıza katılmış olmanızdan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isteriz. Kazandığınız bu bölümün hem kendiniz için hem de ülkemiz için hayırlı, başarılı ve verimli olmasını gönülden temenni ediyoruz.

Prof. Dr. Bülent KARA
Coğrafya Bölüm Başkanı