Program Çıktıları
Program Çıktıları
  1. Sağlık yönetimi alanı ile ilgili kuramsal bilgiye sahip olma ve sahip olduğu kuramsal bilgiyi sağlık yönetimi alanında uygulayabilme
  2. Sağlık sisteminin işleyişini kavramak ve yönlendirebilmek için gerekli; işletme, ekonomi, muhasebe, hukuk, maliye ve finans bilgisine sahip olma
  3. Sağlık kuruluşlarının idari, mali, hukuki, teknik ve tıbbi işleyişini anlama, analiz etme ve yönlendirebilme bilgi ve becerisine sahip olma
  4. Sağlık sistemi örgütlenmesinde yer alan bölümleri ve bu bölümlerde çalışanların görev, yetki ve sorumlulukları konusunda bilgi sahibi olma
  5. Ulusal ve Uluslararası sağlık politikaları, sağlık sistemlerinin yapısı ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olma
  6. Sağlık yönetiminde bilgi sistemlerini kullanma ve yönetme bilgi ve becerisine sahip olma
  7. İstatistiksel, kantitatif ve ekonomik analizler yapabilme bilgi ve becerisine sahip olma ve uygulama
  8. Sağlık yönetimi sürecinde ortaya çıkan sorunlarda eleştirel ve yenilikçi düşünme; karar verme ve problem çözmede bilimsel yöntem ve teknikleri kullanma yeteneğine sahip olma.
  9. Sağlık yönetimi alanında yaşanan değişimleri takip etme ve ülke sağlık sistemine özgü çözümler üretme becerisine sahip olma.
  10. Yazılı ve sözlü iletişimde, doğru ve kurallara uygun biçimde dil bilgisi ile sağlık kurumlarında kullanılan terminolojiyi kullanabilme ve yabancı dil bilgisine sahip olma
  11. Sağlık profesyonelleriyle etkili iletişim kurabilme, tıbbi terminolojiye hâkim olma ve ekip çalışmasını yürütme becerisine sahip olma
  12. Sağlık kurumlarında finansal yönetim, maliyet muhasebesi, kalite yönetimi ve iş güvenliği konularında yeterli bilgiye ve uygulama becerisine sahip olama
  13. Sağlık yönetimi alanının hukuki, toplumsal ve etik sorumluluklarının bilincinde olma, hukuki düzenlemeler ile etik ilkelerine uygun davranma
  14. Bulunduğu yönetsel pozisyonu iyi şekilde temsil edebilmek için gerekli bilgi beceri ve anlayışa sahip olma, takipçilerine liderlik edebilme, takipçilerinin motivasyonunu sağlayabilme
  15. Mesleki bilgi ve becerilerini sürekli geliştirmeye, yeniliğe ve yaşam boyu öğrenmeye açık olma, alanındaki güncel uygulamaları takip edebilme
Son Güncelleme Tarihi:06.08.2020