FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HAYVANSAL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ (İNGİLİZCE) / APT6142 - TECHNICAL ASPECTS OF MEAT SHEEP BREEDING
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
ÖÇ1Koyunculuk işletme tiplerini ve yönetimini açıklayabilir.
ÖÇ2Farklı kuzu büyütme yöntemlerini ve kuzu verimini artırma yollarını değerlendirebilir.
ÖÇ3Koyunlarda genetik ıslah prensiplerini, seleksiyon ve çiftleştirme yöntemlerini analiz edebilir.
ÖÇ4Koyunlarda et veriminin genetik ıslahı ve kuzu besi yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.
ÖÇ5Koyunlarda sağlık koruma ve sürdürülebilir et koyunu yetiştiriciliği ile hayvan refahı konularını tartışabilir.