Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
NOHU Login
OGRIS
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
OGRIS
EBYS Web Sayfası
Uzaktan Eğitim Sistemi
NUBulut
Uzaktan Eğitim Sistemi
Akademik Takvim
Telefon Rehberi
Telefon Rehberi
Bilgi Paketi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos/Rezervasyon
Anket
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos/Rezervasyon
Anket
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
ASC2034 / DÜNYA MUTFAKLARI II
Ders Bilgileri
>
Dersin Kodu
Yarıyıl
Dersin Türü
Seviyesi
Dili
Dersin Adı
Teorik
Pratik
Kredi
AKTS
Dersin Koordinatörü
E Mail
Dersin Yardımcı Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
Değişik dünya ülkelerinin yemek kültürleri ve yemek çeşitleri hakkında bilgi vermek ve bazı yemek tariflerinin uygulamalı olarak anlatılmasıdır.
Dersin Kısa İçeriği
1. Türk, Fransız, İtalyan, İspanyol ve Çin mutfakları gibi ünlü dünya mutfaklarından örnekler öğrenebilecekler. 2. Öğrenciler, stil kültürünün siyasi, sosyal, çevresel ve etik sonuçları hakkında derin bir anlayış geliştireceklerdir. Çalışmalarında, yerel ve küresel bağlamı göz önünde bulundurarak, imaj ve stil ile etik / sürdürülebilir tasarım ve tüketim, sosyal ilişkiler ve / veya kültürel politika gibi konular arasındaki ilişkileri sorgulayıp ifade edebileceklerdir.
Dersin Önkoşulu
Yok