BES3002 / TOPLUMDA BESLENME SORUNLARI VE EPİDEMİYOLOJİSİ

Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15
144544          
244544          
344544          
444544          
544544          
644544          
744544          
8               
9               
10               
11               
12               
13               
14               
15               
16               
17               
18               
19               
20               
21               
22               
23               
24               
25               
26               
27               
28               
29               
30               
Katkı Düzeyi: 1:Çok Düşük, 2:Düşük, 3:Orta, 4: Yüksek, 5: Çok Yüksek

BES3002 / TOPLUMDA BESLENME SORUNLARI VE EPİDEMİYOLOJİSİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
1Epidemiyolojik araştırmaları tanımlar
2Dünyada ve ülkemizdeki beslenme sorunlarını açıklar
3Ülkemizde yaygın görülen beslenme yetersizliği hastalıklarının beslenmeyle ilişkili risk faktörlerini ve epidemiyolojilerini açıklar
4Diyet ile İlişkili Kronik Hastalıkların (Şişmanlık, kardiyovasküler hastalıklar, kanser türleri, tip II diyabet, osteoporoz, diş çürükleri) beslenmeyle ilişkili risk faktörlerini ve epidemiyolojilerini açıklar
5Kronik hastalıkları önlemede beslenmenin önemini kavrar.