BES3026 / DİYETETİK UYGULAMA İLKE VE SORUNLARI

Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15
14334343343     
22335333334     
33443444434     
44544544454     
55444444444     
64334354543     
73454434335     
8               
9               
10               
11               
12               
13               
14               
15               
16               
17               
18               
19               
20               
21               
22               
23               
24               
25               
26               
27               
28               
29               
30               
Katkı Düzeyi: 1:Çok Düşük, 2:Düşük, 3:Orta, 4: Yüksek, 5: Çok Yüksek

BES3026 / DİYETETİK UYGULAMA İLKE VE SORUNLARI
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
1Diyetetik alanının tarihsel gelişimini açıklar ve günümüzdeki rolünü değerlendirir, mesleğin toplumsal ihtiyaçlara nasıl uyum sağladığını tartışır
2Diyetetik uygulamalarda karşılaşılan etik sorunları analiz eder ve bu sorunların çözülmesine yönelik etik yaklaşımları sunar
3Sürdürülebilir beslenme ilkelerini açıklar ve bu ilkelerin diyetetik pratiğine nasıl entegre edileceğini değerlendirir
4Sağlıkta dijitalleşme ve yapay zekâ teknolojilerinin etkilerini değerlendirir ve bu teknolojilerin diyetetik uygulamalara entegrasyonunu analiz eder.
5Kişisel verilerin korunması ve mahremiyetle ilgili yasal düzenlemeleri açıklar ve bu düzenlemelere uygun beslenme danışmanlığında takip edilmesi gereken etik ve hukuki sorumlulukları tartışır
6Toplu beslenme hizmetlerinde karşılaşılan zorlukları analiz eder ve etkin stratejilerin geliştirilmesine yönelik çözüm önerileri sunar
7Sosyal medya üzerinden yayılan beslenme bilgisi kirliliğini değerlendirir ve doğru beslenme bilgilerinin yayılması için diyetisyenlerin sorumluluklarını tartışır
8Bireyselleştirilmiş beslenme danışmanlığında etkili iletişim yöntemlerini açıklar ve danışanların beslenme davranışlarını değiştirmeye yönelik stratejiler sunar
9Diyetetik uygulamalarda karşılaşılan mesleki ve yasal sınırlamaları analiz eder ve profesyonel kararlar almak için gerekli meslek etiği ilkelerini değerlendirir.
10Diyetetik alanında girişimcilik fırsatlarını değerlendirir ve beslenme ve sağlık alanlarında girişimcilik projeleri geliştirmeye yönelik öneriler sunar