1 | Enteral ve parenteral beslenmeye giriş: Tanımlar, tarihçe ve genel kavramlar | |
2 | Enteral beslenmede endikasyonlar, kontrendikasyonlar ve uygulama ilkeleri | |
3 | Enteral beslenmede kullanılan formüller: Çeşitleri, içerikleri ve seçim kriterleri | |
4 | Enteral beslenmenin uygulama yolları: Nazogastrik, nazojejunal, gastrostomi ve jejunostomi uygulamaları | |
5 | Enteral beslenmenin yönetimi: Beslenme planı oluşturma, uygulama yöntemleri ve izlem protokolleri | |
6 | Enteral beslenmede ortaya çıkabilecek komplikasyonlar ve yönetim stratejileri | |
7 | Enteral beslenmenin sonlandırılması ve ağızdan beslenmeye geçiş süreçleri | |
8 | Ara sınav | |
9 | Parenteral beslenmeye giriş: Tanım, endikasyonlar, kontrendikasyonlar ve genel prensipler | |
10 | Parenteral beslenmede kullanılan solüsyonlar: Makro ve mikro besin ögeleri | |
11 | Parenteral beslenmenin uygulama yolları: Periferik ve santral damar yoluyla uygulamalar | |
12 | Parenteral beslenmenin yönetimi: İhtiyaç hesaplamaları, sıvı-elektrolit dengesi ve izlem kriterleri | |
13 | Parenteral beslenmede karşılaşılan komplikasyonlar ve çözüm yaklaşımları | |
14 | Klinik vaka örnekleriyle enteral ve parenteral beslenme uygulamaları | |
15 | Final sınavı | |