FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / DİSİPLİNLERARASI DİJİTAL TARIM / DGT6142 - TARIMSAL ÜRÜNLERDE NANOEMÜLSİYON UYGULAMALARI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Nanoteknoloji ve nanoemulsiyon kavramları tanımı[1] s. 10-16
2Nanoemülsiyon özellikleri[1] s. 14-21
3Nanoemülsiyonların sınıflandırılması[1] s. 25-36
4Nanoemülsiyon hazırlama teknikleri[1] s. 41-55
5Antimikrobiyal ajan olarak uygulamalar[1] s. 57-78
6Antioksidan ajan olarak uygulamalar[1] s. 57-78
7Biyololojik film olarak uygulamalar[1] s. 81-88
8Biyolojik olarak parçalanabilen kaplama olarak uygulamalar[1] s. 93-97
9Nanoemülsiyon uygulamalarının avantaj ve dezavantajları[1] s. 114-128
10Nanoenkapsülasyon uygulamaları[1] s. 127-137
11Aroma maddeleri olarak uygulamalar[1] s. 139-148
12Renklendirici ajan olarak uygulamalar[1] s 148-159
13Nanoemülsiyon uygulamaları[1] s. 163-174
14Nanoemülsiyon işlemlerin kalite ve raf ömrüne etkisi[1] s. 175-187