GDM1009 / GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Bölüm tanıtımı, bilim ve mühendislik tarihi 11
2Gıda Mühendisliğinin tarihçesi, Gıda Mühendisliği eğitimi, Gıda Mühendisinin görev ve sorumlulukları11
3Gıda ile ilgili temel kavramlar11
4Gıda sanayii hakkında genel bilgiler 11
5Gıda maddelerinin bileşimi (proteinler, lipitler, karbonhidrat) 11
6Gıda maddelerinin bileşimi (vitaminler ve mineraller)11
7Gıda maddelerinin bileşimi (enzimler, renk maddeleri, tat ve koku maddeleri, gıda katkı maddeleri)11
8Gıdaların bozulması (fiziksel ve kimyasal bozulmalar)11
9Gıdalarda oluşan kayıplar ve çevresel etkileri-sürdürülebilir önlemler11
10Gıdalarda muhafaza teknikleri11
11Gıda teknolojileri (süt teknolojisi)11
12Gıda teknolojileri (et teknolojisi, yağ teknolojisi)11
13Gıda teknolojileri (meyve ve sebze teknolojisi)11
14Gıda teknolojileri (tahıl ve fermantasyon teknolojileri, vd.)11