Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
NOHU Login
OGRIS
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
OGRIS
EBYS Web Sayfası
Uzaktan Eğitim Sistemi
NUBulut
Uzaktan Eğitim Sistemi
Akademik Takvim
Telefon Rehberi
Telefon Rehberi
Bilgi Paketi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos/Rezervasyon
Anket
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos/Rezervasyon
Anket
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
GDM3008 / GIDA GÜVENLİĞİ VE SANİTASYON
Ders Bilgileri
>
Dersin Kodu
Yarıyıl
Dersin Türü
Seviyesi
Dili
Dersin Adı
Teorik
Pratik
Kredi
AKTS
Dersin Koordinatörü
E Mail
Dersin Yardımcı Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
Kaliteli ve güvenilir gıda üretimi için gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyonun önemi, personel, hava ve su sanitasyonu, temizlik ve dezenfeksiyon yöntemleri, ve gıda kalite kontrolünde kullanılan güvenlik sistemlerinin hakkında bilgi vermektir.
Dersin Kısa İçeriği
Hijyen ve sanitasyon kavramları ve önemi, mikroorganizmalar ve sanitasyonla ilişkileri, gıdalarda kontaminasyon kaynakları, gıda işletmelerinde temizlik ve sanitasyon uygulamaları, personel hijyeni, gıda işletmelerinde kir veya kalıntıların karakteristikleri, temizleme maddeleri (deterjanlar) ve yöntemleri, dezenfektan maddeleri ve yöntemleri, etkili bir sanitasyon için ekipmanların dizaynı ve seçimi, su ve hava sanitasyonu, risk yönetimi, gıdalardaki tehlikeler, gıda kalite güvence sistemleri, doğru gıda üretim teknikleri, doğru hijyen uygulamaları, HACCP ve ISO22000.
Dersin Önkoşulu
Yok