GDM3016 / GIDA KALİTE KONTROL

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Kalite kontrolün temel kavramları [1]. [2].[3]
2Gıda kalitesi ve gıda kalite kontrolüne ait temel tanımlar[1]. [2].[3]
3Gıdalarda kalite kontrol uygulamaları: HACCP, GMP, GHP, ISO 9000, ISO 22000 [1]. [2].[3]
4Kalite güvence organizasyonu ve görevleri[1]. [2]. [3]
5Kalite kontrol uygulanmasında genel ilkeler[1]. [2].[3]
6Gıdalarda kalite unsurları ve kalite özelliklerinin sınıflandırılması[1]. [2]
7Gıdalarda kalite kontrol amacı ile yapılan fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal analizler-1[1]. [2].[3]
8Gıdalarda kalite kontrol amacı ile yapılan fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal analizler-2[1]. [2].[3]
9Gıdalarda kalite kontrol amacı ile yapılan fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal analizler-3[1]. [2].[3]
10Gıdaların duyusal özellikleri ve duyusal analiz yöntemleri[1]. [2].[3]
11Gıda kalitesi ile ilgili ulusal ve uluslararası standartlar[1]. [2]
12Gıdalarda kalite değişimi, kontrol ölçütleri ve raf ömrü[1]. [2]
13Gıdalarda kusur tipleri ve belirlenmesi[1]. [2].[3]
14Gıdalarda kusur tipleri ve belirlenmesi[1]. [2].[3]