GDM3016 / GIDA KALİTE KONTROL

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Kalite kontrolün temel kavramları [1] s1-14
2Gıda kalitesi ve gıda kalite kontrolüne ait temel tanımlar[2] s1-32, , [3] s19-75
3Gıdalarda kalite kontrol uygulamaları: HACCP, GMP, GHP, ISO 9000, ISO 22000 [1] s155-201, [2] s82-200, [3] s289-388
4Kalite güvence organizasyonu ve görevleri[1] s15-22
5Kalite kontrol uygulanmasında genel ilkeler[3] s1-14
6Gıdalarda kalite unsurları ve kalite özelliklerinin sınıflandırılması[1] s23-78
7Gıdalarda kalite kontrol amacı ile yapılan fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal analizler-1[1] s111-136
8Gıdalarda kalite kontrol amacı ile yapılan fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal analizler-2[2] s33-48, [3] s15-17, [3] s141-174
9Gıdalarda kalite kontrol amacı ile yapılan fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal analizler-3[2] s33-48, [3] s15-17, [3] s141-174
10Gıdaların duyusal özellikleri ve duyusal analiz yöntemleri[1] s85-93
11Gıda kalitesi ile ilgili ulusal ve uluslararası standartlar[1] s137-150
12Gıdalarda kalite değişimi, kontrol ölçütleri ve raf ömrü[2] s201-243, [3] s175-200
13Gıdalarda kusur tipleri ve belirlenmesi[1] s79-84
14Gıdalarda kusur tipleri ve belirlenmesi[1] s79-84