FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ / GDM6104 - İLERİ SÜT KİMYASI VE BİYOKİMYASI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Sütün bileşimi ve yapısı[1]sf. 1-15
2Minör süt bileşenlerinin fiziko-kimyasal özellikleri[1]sf. 16-32
3Minör süt bileşenlerinin fiziko-kimyasal özellikleri[1]sf. 33-59
4Süt bileşenlerine ısıl işlem, homojenizasyon vb. teknolojik işlemlerin etkisi[1]sf. 60-75
5Süt bileşenlerine ısıl işlem, homojenizasyon vb. teknolojik işlemlerin etkisi[1]sf. 76-91
6Süt bileşenlerine ısıl işlem, homojenizasyon vb. teknolojik işlemlerin etkisi[1]sf. 92-118
7Kazein miselleri[1]sf. 119-144
8Kazein miselleri[1]sf. 145-171
9Süt yağ globülleri [1]sf. 172-197
10Süt yağ globülleri [1]sf. 198-223
11Sütün reolojik özellikleri[1]sf. 224-260
12Sütün reolojik özellikleri[1]sf. 261-296
13Süt lezzet bileşenleri [1]sf. 297-323
14Süt lezzet bileşenleri 1]sf. 324-360