FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ / GDM6105 - FONKSİYONEL GIDALAR

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Fonksiyonel gıda tanımı, tarihi, sınıflandırılması, toksisitesi, yasal düzenlemeler[1]sf. 9-27.
2Probiyotikler[1]sf. 287-313.
3Prebiyotikler ve sinbiyotikler[1]sf. 287-313.
4Besinsel lifler[1]sf. 315-364.
5Omega yağ asitleri[1]sf. 233-257.
6Fitokimyasallar[2]ch1, 38s.
7Fitokimyasallar[2]ch2, 32s.
8Fitokimyasallar[2]ch3, 64s.
9Fitokimyasallar[2]ch4, 34s.
10Fitokimyasallar[2]ch5, 20s.
11Fitokimyasallar[2]ch6, 24s.
12Fitokimyasallar[2]ch7, 26s.
13Fonksiyonel gıda ürünleri[1]sf. 183-208.
14Fonksiyonel gıda ürünleri[1]sf. 209-232.