| 1 | Gıda mikrobiyolojisine giriş | [1]. [2] |
| 2 | Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların kaynakları | [1] |
| 3 | Gıdalarda mikroorganizmaların gelişimini etkileyen faktörler | [1]. [2] |
| 4 | Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar I | [1]. [2]. [3] |
| 5 | Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar II | [1]. [2]. [3] |
| 6 | Gıda kaynaklı enfeksiyonlar, intoksikasyonlar ve toksikoenfeksiyonlar I | [1]. [2] |
| 7 | Gıda kaynaklı enfeksiyonlar, intoksikasyonlar ve toksikoenfeksiyonlar II | [1]. [2] |
| 8 | Isıl işlemle gıdaların korunması | [1]. [2]. [3] |
| 9 | Düşük sıcaklıklarda gıdaların korunması | [2]. [3] |
| 10 | Antimikrobiyal maddelerle gıdaların korunması | [1]. [3] |
| 11 | Düşük su aktivitesi ile gıdaların korunması | [1] |
| 12 | Modifiye atmosfer yöntemleriyle gıdaların korunması | [1]. [2]. [3] |
| 13 | Radyasyonla gıdaların korunması | [1]. [3] |
| 14 | Yeni yöntemlerle gıdaların korunması, Sürdürülebilirlik ve Kalkınma açısından önemi | [1]. [2]. [3] |