FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ / GDM6125 - DENİZEL FONKSİYONEL GIDALAR VE TOKSİNLER

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

           
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Denizel fonksiyonel gıda kavramını kavrayabilme
2Denizel toksinleri ve özelliklerini açıklayabilme
3Fonksiyonel gıda kavramını tartışabilme
4Scombroid ve ciguatera balık zehirlenmesine yol açan toksinleri sınıflandırabilme
5Fonksiyonel deniz ürünlerin eczacılıkta ve gıda alanında kullanılma yöntemlerini karşılaştırabilme
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Temel Bilimler Dersi
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi
Genel Kültür/Genel Yetenek Dersi