GDM6125 / DENİZEL FONKSİYONEL GIDALAR VE TOKSİNLER

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Fonksiyonel deniz ürünleri terimleri ve sınıflandırılması[1] s 15-77
2Fonksiyonel gıdaların tanımlanması [5] s 1-15
3Hayvansal kökenli fonksiyonel gıdalar [5] s 16-22
4Fonksiyonel deniz ürünlerinin sağlığa ve sürdürülebilir kalkınmaya etkileri [3] s 4-15
5Fonksiyonel deniz ürünlerinin gıda sektöründe kullanılması [2] s 443-493
6Fonksiyonel deniz ürünlerinin eczacılıkta ve kozmetik alanında kullanılması [2] s 211-250
7Gıda güvenliği ve toksikolojisi açılarından fonksiyonel gıdaların değerlendirmesi [2] s 163-203
8Deniz ürünleri kaynaklı toksinlerin sınıflandırılması [5] s 23-30
9Toksinlerin orijini, oluşum mekanizması [4] s 5-35
10Toksinlerin kimyası ve toksikolojisi [4] s 81-110
11İnsanlarda görülen zehirlenme semptomları [4] s 149-172
12Scombroid ve Ciguatera balık zehirlenmesi [5] s 31-49
13Toksinler: Saksitoksin, gonyautoksin, okadaik asit, tetrodotoksin, Domoik asit, ve brevetoksin [5] s 50-71
14Kabuklu su ürünleri zehirlenmesi: paralitik, nerotoksik, amnezik ve diyaretik [5] s 72-100