FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ / GDM6134 - GIDA ENDÜSTRİSİNDE LAKTİK ASİT BAKTERİLERİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

           
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Laktik asit bakterilerinin morfolojik, fizyolojik özellikleri ile sınıflandırılmasının öğrenilmesi
2Laktik asit bakterilerinin metabolizması öğrenilmesi
3Starter, yardımcı starter ve koruyucu kültür olarak laktik asit bakterilerinin gıda endüstrisinde kullanımı
4Laktik asit bakterilerin gıdalardaki fonksiyonlarının öğrenilmesi
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Temel Bilimler Dersi
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi