FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ / GDM6142 - İLERİ GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Ambalajın tanımı, ambalajlama ve ambalajdan beklentiler[1] s.1-66
2Migrasyon mekanizması, migrasyon çeşitleri, migrasyonu etkileyen faktörler[1] s. 656-662
3Migrasyonu belirlemede uygulanan analiz yöntemleri[1] s.663-675
4Modifiye ve kontrollü atmosferde ambalajlama[1] s. 612-649
5Aktif ambalajlama teknolojisi[2] s. 27-54
6Aktif ambalajlamada kullanılan doğal bileşenler[2] s. 55-65; [3] s.323-367
7Gıda ambalajlamada yeni teknolojiler [2] s. 1-9
8Katı ve sıvı gıdaların yeni teknolojiler ile ambalajlanması[2] s. 13-133
9Sürdürülebilir gıda ambalaj sistemleri[2] s. 361-379
10Yiyecek ve içecek ambalajının yaşam döngüsü değerlendirmesi[2] s. 380-408
11Gıda atıklarının azaltılması için fonksiyonel akıllı ambalajlar[2] s. 409-434
12Biyopolimerlerin gıda ambalajı üretiminde kullanımı[2] s. 435-468
13Sürdürülebilir ambalajlar-Karbonhidrat esaslı yenilebilir film ve kaplamalar[3] s. 107-198
14Sürdürülebilir ambalajlar-Protein esaslı yenilebilir film ve kaplamalar[3] s. 199-224