GDM7103 / YENİ GIDA MADDELERİ TASARIMI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Gıda formülasyonları ve farklı besin maddeleri ihtiyacı olan bireyler (her yaşta sağlıklı kişiler, gebeler, sporcular, nekahat dönemindeki hastalar, yaşlılar, malnütrisyon sorunu olanlar[1]sf. 1-18
2Gıda formülasyonları ve farklı besin maddeleri ihtiyacı olan bireyler (her yaşta sağlıklı kişiler, gebeler, sporcular, nekahat dönemindeki hastalar, yaşlılar, malnütrisyon sorunu olanlar) [1]sf. 19-35
3Gıda formülasyonlarına ilişkin uygulamalar ve kullanılan ingrediyenler ile gıda matriksi arasındaki etkileşimler [1]sf. 36-57
4Gıda formülasyonlarına ilişkin uygulamalar ve kullanılan ingrediyenler ile gıda matriksi arasındaki etkileşimler [1]sf. 58-75
5Başlangıç ürün tanımı ve örnek ürün geliştirme [1]sf. 76-85
6Başlangıç ürün tanımı ve örnek ürün geliştirme [1]sf. 86-100
7Ürün performans testleri [1]sf. 101-114
8Ürün performans testleri [1]sf. 115-127
9Yeni ürünün piyasaya sunumu ile ilgili resmi işlemler [1]sf. 128-140
10Yeni ürünün piyasaya sunumu ile ilgili resmi işlemler [1]sf. 141-161
11Yeni formüle edilen gıdaların kaliteye ilişkin nitelikleri [1]sf. 162-176
12Yeni formüle edilen gıdaların kaliteye ilişkin nitelikleri [1]sf. 177-196
13Kalite güvencesi ve tüketici kabul edilebilirliğinin saptanması [1]sf. 197-213
14Kalite güvencesi ve tüketici kabul edilebilirliğinin saptanması [1]sf. 214-240