FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ / GDM7104 - GIDALARDA RAF ÖMRÜ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Raf ömrü [1]sf. 1-15
2Raf ömrünü etkileyen faktörler [1]sf. 16-32
3Gıdalarda fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik değişiklikler[1]sf. 33-59
4Gıda bileşenlerinin bozunum kinetiği[1]sf. 60-75
5Gıda bileşenlerinin bozunum kinetiği[1]sf. 76-91
6Kalite kaybının modellenmesi [1]sf. 92-118
7Kalite kaybının modellenmesi [1]sf. 119-144
8Değişken sıcaklıkta raf ömrünün belirlenmesi[1]sf. 145-171
9Raf ömrü eğrileri [1]sf. 172-197
10Raf ömrü eğrileri [1]sf. 198-223
11Raf ömrünü tayin yöntemleri[1]sf. 224-260
12Raf ömrünü tayin yöntemleri [1]sf. 261-296
13Ambalaj ve gıda kalitesi [1]sf. 297-323
14Depolama yöntemleri ve raf ömrüne etkileri[1]sf. 324-360