GDM7106 / GIDALARIN BİYOLOJİK YÖNTEMLERLE MUHAFAZASI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Biyokoruyucu kültürlerin tanımı, fonksiyonları ve gıda endüstrisinde kullanım olanakları[1]sf. 1-6
2Starter ve koruyucu kültürler tarafından üretilen antimikrobiyal bileşiklerin biyokimyasal ve antimikrobiyal özellikleri, etki mekanizmaları, gıda endüstrisinde kullanım olanakları [1]sf. 7-12
3Starter ve koruyucu kültürler tarafından üretilen antimikrobiyal bileşiklerin biyokimyasal ve antimikrobiyal özellikleri, etki mekanizmaları, gıda endüstrisinde kullanım olanakları[1]sf. 13-21
4Bakteriyofajların gıda endüstrisinde biyokoruyucu olarak kullanım olanakları[1]sf. 23-30
5Bakteriyofajların gıda endüstrisinde biyokoruyucu olarak kullanım olanakları[1]sf. 31-37
6Bakteriyofajların gıda endüstrisinde biyokoruyucu olarak kullanım olanakları[1]sf. 38-46
7Gıda kaynaklı antimikrobiyal aktiviteye sahip enzimler[1]sf. 47-53
8Gıda kaynaklı antimikrobiyal aktiviteye sahip enzimler[1]sf. 55-62
9Gıdalarda doğal olarak bulunan antimikrobiyal maddelerin biyokimyasal ve antimikrobiyal özellikleri, etki mekanizmaları, gıda endüstrisinde kullanım olanakları[1]sf. 63-69
10Gıdalarda doğal olarak bulunan antimikrobiyal maddelerin biyokimyasal ve antimikrobiyal özellikleri, etki mekanizmaları, gıda endüstrisinde kullanım olanakları[1]sf. 70-74
11Gıdalarda doğal olarak bulunan antimikrobiyal maddelerin biyokimyasal ve antimikrobiyal özellikleri, etki mekanizmaları, gıda endüstrisinde kullanım olanakları[1]sf. 75-81
12Antimikrobiyal aktiviteye sahip biyoaktif proteinler ve peptidlerin biyokimyasal ve antimikrobiyal özellikleri, etki mekanizmaları, gıda endüstrisinde kullanım olanakları[1]sf. 82-89
13Antimikrobiyal aktiviteye sahip biyoaktif proteinler ve peptidlerin biyokimyasal ve antimikrobiyal özellikleri, etki mekanizmaları, gıda endüstrisinde kullanım olanakları[1]sf. 90-97
14Antimikrobiyal aktiviteye sahip biyoaktif proteinler ve peptidlerin biyokimyasal ve antimikrobiyal özellikleri, etki mekanizmaları, gıda endüstrisinde kullanım olanakları[1]sf. 98-107