FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ / GDM7108 - YEMEKLİK YAĞ RAFİNASYONU

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Ham yağların bileşimi[1] s1-8, [2] s1-72
2Rafinasyonun temel prensipleri[1] s9-14, [2] s80-82
3Çözünmeyen partiküllerin ve yapışkan maddelerin uzaklaştırılması[1] s15-22, [2] s83-87
4Çözünmeyen partiküllerin ve yapışkan maddelerin uzaklaştırılması[1] s23-32, [2] s83-87
5Ham yağlarda serbest asitliğin giderilmesi[1] s33-45, [2] s88-100
6Ham yağlarda serbest asitliğin giderilmesi[1] s46-67, [2] s88-100
7Ham yağlarda serbest asitliğin giderilmesi[1] s68-86, [2] s88-100
8Ham yağlarda renk açma[1] s87-97, [2] s100-109
9Ham yağlarda renk açma[1] s97-109, [2] s100-109
10Ham yağlarda renk açma[1] s109-126, [2] s100-109
11Ham yağlarda koku giderme[1] s127-145, [2] s153-163
12Ham yağlarda koku giderme[1] s146-165, [2] s153-163
13Ham yağlarda koku giderme[1] s166-184, [2] s153-163
14Rafinasyon işlemindeki girdilerin ve rafine yağ maliyetinin hesaplanması[1] s185-192