FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ / GDM7109 - HAM YAĞ ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Yağ üretiminde yararlanılan başlıca yağlı tohumlar[1] s1-28, [2] s25-341
2Yağlı tohumlara değer biçilmesi ve depolanması[1] s28-35, [2] s25-341
3Yağlı tohumların depolanmasında bozulma nedenleri[1] s36-43, [2] s25-341
4Yağlı tohumların depolanmasında bozulma belirtileri ve önlemler[1] s44-51, [2] s25-341
5Yağlı tohumların depolarının nitelikleri[1] s52-60, [2] s25-341
6Yağlı tohumlarda bulunan yabancı maddeler ve bunların uzaklaştırılması[1] s61-78, [2] s25-341
7Yağlı tohumlarda kabukların uzaklaştırılması[1] s79-84, [2] s25-341
8Yağlı tohumlarlarda boyut küçültme işlemi[1] s89-99, [2] s25-341
9Yağlı tohumların kavrulması[1] s100-108, [2] s25-341
10Presyon tekniği ile yağ eldesi[1] s109-118, [2] s25-341
11Ekstraksiyon tekniği ile yağ eldesi[1] s119-134, [2] s25-341
12Ekstraksiyon hızını etkileyen faktörler[1] s135-144, [2] s25-341
13Ekstraksiyon işleminde gerekli çözgen ve kademe sayısı hesabı[1] s145-201
14Misella ve küspenin işlenmesi[1] s202-227