GKK2011 / MEYVE SEBZE VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Meyve-sebzelerin bileşimlerinin öğrenilmesi.
2Meyve-sebzelerde meydana gelebilecek bozulmaların tanımlanması.
3Endüstride meyve-sebzelere uygulanan ön işlemlerin yürütülmesi.
4Standartlara uygun olarak taze, kurutulmuş ve dondurulmuş meyve sebzelerde duyusal, fiziksel ve kimyasal analizlerin yürütülebilmesi.
5Standartlara uygun olarak taze, kurutulmuş ve dondurulmuş meyve sebzelerde mikrobiyolojik analizlerin yürütülebilmesi.
6Analiz sonuçlarının hesaplanması ve gıda mevzuatına göre değerlendirilmesi.
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi