FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HAYVANSAL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ / HUT6135 - KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

           
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Koyun ve keçi yetiştiriciliğinin temel prensiplerini, üreme biyolojisini ve besleme yönetimini anlamak.
2Küçükbaş hayvanlarda genetik ıslah yöntemlerini, barınak ve çevre koşullarının önemini kavramak.
3Koyun ve keçilerde sık görülen hastalıkları, koruyucu hekimlik uygulamalarını ve kuzu/oğlak büyütme tekniklerini öğrenmek.
4Hayvansal ürünlerin (süt, et, yün, kıl) üretimini, çiftlik yönetimi ve ekonomisini, biyoteknolojik uygulamaları ve sürdürülebilirlik ilkelerini analiz etmek.
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi