| 1 | Koyun ve Keçi Yetiştiriciliğinin Dünya ve Türkiye'deki Yeri ve Önemi, Küçükbaş Hayvancılıkta Genel Terminoloji Koyun ve Keçi Irkları ve Özellikleri | |
| 2 | Koyun ve Keçilerde Üreme Fizyolojisi Östrus Senkronizasyonu ve Tohumlama Teknikleri Gebelik ve Doğum Yönetimi | |
| 3 | Koyun ve Keçilerin Besin Madde İhtiyaçları (Yaş, Cinsiyet, Verim Durumuna Göre) Yem Kaynakları ve Yem Değerlendirme Rasyon Hazırlama İlkeleri ve Uygulamaları | |
| 4 | Meraların Önemi ve Yönetimi Organik Koyun ve Keçi Üretiminde Temel Esaslar Geleneksel Sistemden Organik Sisteme Geçiş Stratejileri | |
| 5 | Koyun ve Keçilerde Kalıtım Esasları Islah Hedefleri ve Islah Yöntemleri Seçim ve Melezleme Programları | |
| 6 | Koyun ve Keçi Barınaklarının Özellikleri ve Planlaması Çevre Faktörlerinin Hayvan Refahı ve Verim Üzerine Etkileri Modern Barınak Sistemleri | |
| 7 | Koyun ve Keçilerde Sık Görülen Hastalıklar Koruyucu Hekimlik Uygulamaları ve Biyogüvenlik Aşı Programları ve Parazit Kontrolü | |
| 8 | Kuzu ve Oğlak Bakımı ve Beslenmesi Kuzuların Yapay Sütle Büyütülmesi Sütten Kesim ve Sonrası Yönetim | |
| 9 | Süt Koyunu ve Keçilerinde Sağım Teknikleri ve Süt Hijyeni Et Koyunu ve Keçilerinde Besi Performansı Karkas Özellikleri ve Kalite Faktörleri | |
| 10 | Koyunlarda Yapağı Özellikleri ve Kalitesi, Keçilerde Kıl Üretimi ve Değerlendirilmesi, Kırkım ve Yün/Kıl Pazarlaması | |
| 11 | Koyun ve Keçi İşletmelerinde Kayıt Tutma ve Analiz Üretim Maliyetleri ve Gelir Hesaplamaları Pazarlama Stratejileri | |
| 12 | Embriyo Transferi ve İn Vitro Fertilizasyon (IVF) Genomik Seleksiyon ve Moleküler Islah Klonlama ve Genetik Modifikasyonlar (Genel biyoteknoloji kaynakları ile desteklenebilir) | |
| 13 | Hayvansal Ürünlerde Kalite Standartları Organik Ürünlerin Sertifikasyonu ve İzlenebilirlik Gıda Güvenliği ve Mevzuat (İlgili ulusal/uluslararası mevzuatlara göre güncellenmelidir) | |
| 14 | Koyun Keçi Yetiştiriciliğinde Yenilikçi Yaklaşımlar İklim Değişikliğinin Etkileri ve Adaptasyon Stratejileri Sürdürülebilir Koyun Keçi Yetiştiriciliği Modelleri | |