| 1 | Rumen Fizyolojisi ve Enerji gereksinimi | [1] p 3–24; [2] p 15-25 |
| 2 | Et sığırlarının besin madde ihtiyaçları, protein, mineral, vitamin ve su | [1] p 25-67 ; [2] p 76-101 |
| 3 | Et sığırlarının beslenmesinde yem işleme tekniklerinin etkisi | [1] p 73-87 |
| 4 | Et sığırlarının beslenmesinde kaba yem (kuru ot, yeşil ot ) ve mera, suni mera, çayır | [1] p 91-116, |
| 5 | Et sığırlarının beslenmesinde silaj | [1] p 117-137; [3] p 1-10 |
| 6 | Et sığırlarının beslenmesinde konsantre yemler | [1] p ; [2] p 138-166 |
| 7 | Damızlık et sığırlarının beslenmesi | [2] p ; [2] p 169–197 |
| 8 | Beside kullanılan alternatif yem kaynakları | [ |
| 9 | Türkiyede uygulanan besi çeşitleri [2] p 250-260 | [2] p 250-260 |
| 10 | Besi başlangıç yemlemesi | [3] p 227–241 |
| 11 | Bitirme besisi | [2] p 253–282 |
| 12 | Telafi yemlemesi | [4] p 1-2 |
| 13 | Beside rastlanan yemlemeye bağlı metabolik bozukluklar (asidosis) | [1] p 283–290 |
| 14 | Sürdürülebilir besi sistemleri ve ekonomisi | [1] p; [2] p 291–307 |