HUT8003 / SÜT SIĞIRLARININ BESLENMESİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
11. Kuru Madde tüketimi[1] s 3-10
22. Süt sığırlarının enerji ihtiyacı ve kullanımı [1] s 13-25; [2] s 22-38
33. Süt sığırlarının Protein ve NonProtein Nitrojen ihtiyacı ve kullanımı [1] s 43-85; [2] s 39-61, 62-73
44. Süt sığırlarının yapısal ve yapısal olmayankarbonhidrat ihtiyacı [1] s 34-40; [2] s 213-220
55. Süt sığıralarının yağ ve su ihtiyacı ve kullanımı [1] s 28-30, 178-182; [2] s 204-212
66. Süt sığırlarının mineral ve vitamin ihtiyacı [1] s 106-149, 162-173; [2] s 74-186, 187-203
77. Süt sığırlarının beslenmesinde kullanılan kaba yemler, besin madde içerikleri ve değerlendirilmesi [1] s 249-254; [2] s 221-253
88. Süt sığırlarının karma yemlerinde kullanılan konsantre yemler, yan ürünler ve katkı maddeleri [2] s 254-265, 266-272
99. Süt sığırlarının beslenmesinde kullanılan yemlerin değerlendirilmesi, kimyasal kompozisyonları ve rumen fermantasyonuna etkileri [2] s 273-293
1010. Laktasyondaki ineklerin beslenmesi ve Süt sığırcılığı işletmelerinde yemleme programları [2] s 294-307; [2] s 364-372
1111. Buzağıların, danaların, düve, kurudaki inek ve boğaların beslenmesi [1] s 214-229, 234-242, 184-186; [2] s 308-323, 324-336
1212. Süt sığırlarında sürdürülebilir besleme [4] s 449-457
1313. Süt sığırlarında beslenme üreme ilişkileri, Süt sığırlarının beslenme ve metabolik hastalıkları [1] s 188-201; [2] s 346-363
1414. Süt sığırcılığı işletmelerinde sürü projeksiyonu ve yıllık yem envanterinin hesaplanması [3] s 307-346