NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU / İLK VE ACİL YARDIM / IAY2021 - SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME

Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15
111111111111    
211111111111    
311111111111    
411111111111    
511111111111    
611111111111    
711111111111    
833333233232    
933322323332    
1032333333322    
1111111111111    
1211111111111    
1311111111111    
14               
15               
16               
17               
18               
19               
20               
21               
22               
23               
24               
25               
26               
27               
28               
29               
30               
Katkı Düzeyi: 1:Çok Düşük, 2:Düşük, 3:Orta, 4: Yüksek, 5: Çok Yüksek

NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU / İLK VE ACİL YARDIM / IAY2021 - SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
1Beslenme ile ilgili genel kavramları açıklar
2Yeterli ve dengeli beslenmeyi tanımlayabilir ve Besin/Sağlık Etkileşimini açıklar
3Karbonhidratları, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar
4Lipitleri, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar
5Proteinleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar
6Vitaminleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar
7Su ve Mineralleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar
8Enerji Dengesini Etkileyen faktörleri açıklar
9Besin Gruplarını öğrenmek ve Kullanılma,saklanma ve satın alınma ile ilgili özellikleri söyler
10Besin hazırlama aşamasında yapılan işlemlerin besin kalitesine etkilerini söyler
11Türkiyede beslenme sorunlarını ve nedenlerini açıklar