SU HAYATTIR, SU GIDADIR VE KİMSEYİ GERİDE BIRAKMAYIN” temalı Dünya Gıda Günü Etkinliği


Dünyada ki, gıda ve beslenme sorunlarının, boyutları ve önemi hakkında kamuoyunu aydınlatmak, insanların dünyada yaşanan açlığa duyarlılığını ve ilgisini uyandırmak, gıda israfını önlemek, herkesi kötü, yanlış beslenme ve açlığa karşı mücadeleye çağırmak amacıyla, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)'nün 20. konferansında 147 üye ülkenin ortak kararı ile dünyada her yıl 16 Ekim günü "DÜNYA GIDA GÜNÜ" olarak kutlanmaktadır. 

Her yıl farklı temalarda kutlanmakta olan Dünya Gıda Günü için bu yıl belirlenen tema “Su hayattır, Su gıdadır ve Kimseyi geride Bırakmayın” şeklinde olmuştur. 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümümüzde de Dünya Gıda Günü etkinliği, Sayın rektörümüz Prof. Dr. Hasan USLU'nun destekleriyle, Mühendislik Fakültesi dekanımız Sayın Prof. Dr. Murat BARUT, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Metin Hakan SEVERCAN, Dekan Yardımcımız ve aynı zamanda Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Hasan TANGÜLER, bölüm öğretim üyelerimiz ve sevgili öğrencilerimizin katılımları ile düzenlendi.