KARİYER GÜNLERİ


Şehit Bora Çelik, Cumhuriyet ve Şehit Yakup Avşar Anadolu Liselerinde kariyer günleri kapsamında, öğrencilere Mühendislik mesleği ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bölümleri tanıtıldı.
Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında YKS'ye girecek öğrencilere yönelik meslek seçimlerinde rehberlik etmek, öğrencilerin mühendislik bölümlerini tanımaları ve motivasyonlarının artırılması amacıyla düzenlenen Mesleki Tanıtım Seminer programında Mühendislik Fakültesi akademisyenleriyle öğrenciler buluştu.
LİSANS BÖLÜMLERİ TANITILDI
Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda gerçekleşen programda; Bilgisayar, Çevre, Elektrik, Gıda, Harita, İnşaat, Jeoloji, Maden, Makine ve Mekatronik mühendislikleri alanlarını, mesleki doyum ve iş imkanları, aynı zamanda Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan ve son yıllarda başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin eğitim kadrosu, teknik donanımları, barınma ve yerleşke imkanları hakkında bilgi verildi. Programda Gıda Mühendisliği bölümünü tanıtmak üzere Doç. Dr. Hande Baltacıoğlu ve Arş. Gör. Katibe Sinem Coruk tarafından sunum gerçekleştirildi.
OKUL MÜDÜRÜ İSPİROĞLU’NDAN TEŞEKKÜR
Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği program sonunda söz alan okul müdürü İdris İspiroğlu, ortaöğretimin bir amacı da öğrencileri hayata ve bir üst öğrenime hazırlamaktır. Bu anlamda geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi hayata en iyi şekilde hazırlayabilmek için Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin iş birliği protokolü kapsamında sağlanan destek bizler için çok önemli. Bu vesileyle başta rektör hocamız Prof. Dr. Hasan Uslu olmak üzere, Rektör yardımcımız Prof. Dr. Recep Çiçek’e, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Barut’a ve programda öğrencilerimizle bilgilerini paylaşan bölüm başkanı ve akademisyen hocalarımıza teşekkür ederiz, dedi. Program çiçek takdimi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.