Fakültemiz Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Alper Gürbüz TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) - GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülünü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen törenle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.


Fakültemiz Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Alper Gürbüz TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) - GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülünü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen törenle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Açılış konuşmaları ile başlayan ve ödül töreni ile devam programın ardından açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, başarısı dolayısıyla Doç. Dr. Alper Gürbüz’ü tebrik ederek kendisinin bu başarı ile Üniversitemizi gururlandırdığını sözlerine ekledi. Doç. Dr. Alper Gürbüz ise kendilerine sağladığı akademik imkanlar ve destekler dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu’ya teşekkür ederek verilen ödülün kendisini motive ettiğini ve bilimsel çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceğini aktardı. Ödül töreni günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından son erdi.

Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Gürbüz, bölgesel tektonik, havza jeolojisi ve Kuvaterner jeolojisi konuları kapsamında, tektonik, jeomorfoloji ve sedimantoloji alanlarında araştırmalar yürütmektedir. Özellikle, doğrultu atımlı faylarla ilişkili olarak gelişen çek-ayır (pull-apart) havzalara dönük bir yaklaşımla bu havzaların geometrik özelliklerinin anlaşılmasına katkı sağlamıştır. Önemli miktarda petrol, doğal gaz, kömür ve yeraltısuyu gibi ekonomik kaynaklar içerebilen bu havzalardaki kaynaklara ulaşmada ilk başvurulan ve oldukça pahalı olan büyük ölçekli jeofizik (derin sismik yöntem gibi) ve jeolojik (derin sondaj çalışmaları gibi) yöntemlerin uygulandığı fizibilite çalışmalarına geçmeden, bu yaklaşımla havzalarda ne kadar çökel (sediman) bulunabileceğine dönük çıkarım yapılması sağlanabilmektedir. Doç. Dr. Alper Gürbüz, son dönemde Antarktika kıtasında yürütmüş olduğu araştırmalar ve yukarıda değinilen diğer çalışma konularında ülkemizin ve dünyanın farklı bölgeleriyle ilgili araştırmalarına devam etmektedir.