Mühendislik Fakültesi Manşetler


TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen (1) “2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” (2) “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2024/1. sonuçlarına göre;

Fakültemizde -Gıda Müh (5 adet 2209B, 1 adet 2209A) -Elektrik-Elektronik Müh. (1 adet 2209B, 2 adet 2209A) -Bilgisayar Müh. (24 adet 2209A) -İnşaat Müh. (2 adet 2209A) -Jeoloji Müh. (1 adet 2209A) -Çevre Müh. (1 adet 2209A) Bölümlerimizin katkı ve katılımlarıyla toplamda 6 adet 2209B ve 31 adet 2209A projemiz destek almaya hak kazanmıştır. Üniversitemizin tamamında ise 7 adet 2209B ve 418 adet 2209A projesi TÜBİTAK BİDEB tarafından desteklemiştir.

Öğretim Üyemizin Yapay Zeka Destekli Yenilikçi Teknoloji Projesine TÜBİTAK Desteği

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aktaş’ın yürütücüsü olduğu “Yapay Zeka Teknolojileri ile Her Türlü Endüstriyel Nesneyi Yüksek Doğrulukta Sayabilen, İki Aşamalı Oluk Sayesinde Sürekli Sayım ve Hassas Durdurma İşlemi Yapabilen Endüstriyel Sayma Sistemi” başlıklı proje, TÜBİTAK TEYDEB 1507 Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

NÖHÜ Kazak Kültürü ve Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Fakültemiz Dekanlığı Öncülüğündeki TURK-COSE 2024 Kongresi, Bu Yıl Bakü’de Gerçekleşti

Üniversitemiz "Kazak Kültürü ve Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi" öncülüğünde başlatılan ve Türk Dünyası’nın önde gelen bilimsel etkinliklerinden biri olan Uluslararası Türk Dünyası Fen Bilimleri ve Mühendislik Kongresi’nin (TURK-COSE 2024) bu yıl altıncısı Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşti. İki gün süren kongre; Üniversitemiz, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Ahmet Yesevi Üniversitesi ortaklığında ve Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi.

Fakültemiz Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Kaplan ve proje ekibi tarafından başvurusu yapılan "Otomatik Kontrollü Metal Hidrür Reaktör Geliştirilmesi" başlıklı patent başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan ulusal patent tescili almaya hak kazanırken aynı zamanda uluslararası patent olabileceğine ilişkin olumlu rapor da aldı.

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı Doktora Programı Öğrencisi Gamze Atalmış’ın doktora tezinin de bir bölümünü oluşturan ve TÜBİTAK-1001 Programı kapsamında desteklenmiş araştırmaya ilişkin patentin tescilinde ayrıca Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bora Timurkutluk ve Prof. Dr. Serkan Toros ile Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Programı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Demiralp de ortak buluşçular olarak yer alıyor.

Fakültemizin en önemli paydaşlarından olan öğrencilerimizin görüş, düşünce, öneri ve beklentilerini almak için Dekanlık Makamının 25.11.2024 tarih ve 584416 sayılı yazısı ile Bölümler Başkanlıkları üzerinden çağrı yapılarak 03 Aralık 2024 tarihinde saat 15:30'de Amfi-I'de Dekan-Öğrenci buluşma toplantısı;

Fakültemiz Dekanı Prof Dr. Murat BARUT, Dekan Yardımcılarımız Metin Hakan SEVERCAN ve Prof Dr. Hasan TANGÜLER, Fakülte Sekreterimiz İlhan KILIÇ ve Öğrenci İşlerinden Sorumlu Nurten ÖZTÜRK VARIŞ ve Öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleşmiştir.