Eğitim Amaçları

  

1. Genel olarak aşçılık programının temel amacı yiyecek-içecek sektörünün ihtiyacı olan teorik ve pratik bilgi-becerilerle donanmış ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilecek, yiyecek- içecek sektörüne en üst düzey kalitede hizmet verebilen özellikte aşçılar yetiştirmektir.

2. Aşçılık programı; otel, lokanta, catering işletmeleri, fast-food, slow-food, pastane, fırın vb. yerlerde yiyecek-içecek hazırlayan ve sunumunu sağlayan, koku ve tat alma duyusu gelişmiş, çabuk ve düzenli çalışabilen, dikkatli ve titiz, sorumluluk duygusu yüksek, hijyen ve sağlık konularına dikkat eden, aynı zamanda gurmelik, yemek fotoğrafçılığı vb. sanatsal alanları benimseyen, yurt içi ve yurt dışı yiyecek ve içecek işletmelerinde aranan insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Son Güncelleme Tarihi:31.05.2022