FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HAYVANSAL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ (İNGİLİZCE) / APT6148 - BEEF CATTLE PRODUCTION AND MANAGEMENT

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

           
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Bir sığır ineği-buzağı işletmesinin yıllık üretim döngüsünü öğrenmek
2Bir sığır eti hayvanının sütten kesilmesinden sonra nihai ürün olan et üretilene kadar kritik olayları ve üretim unsurlarını anlamak.
3Sığır Eti Endüstrisi için mevcut ve potansiyel gelecekteki üretim/tüketici/uluslararası ticaret eğilimlerini tanımlamak ve anlamak
4Sığır eti hastalıkları, parazitler ve beslenmede yaygın olan sorunları tanımlamak
5Sığır eti yetiştiriciliği ve üremesinin temel ilkelerini tanımlamak
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Temel Bilimler Dersi
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi