FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HAYVANSAL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ (İNGİLİZCE) / APT6148 - BEEF CATTLE PRODUCTION AND MANAGEMENT

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Dünya sığır eti üretimine genel bakış[1] Ch.4-11
2Sığır eti ırkları[2]
3Sığır eti üretim sistemleri ve sığır eti endüstrisinin segmentleri[1] Ch.4-11; [3] Ch.3; [4]; [5]
4Sütten kesme stratejileri[3] Ch.3; [6]; [7]
5Sığır eti refahı ve doğurganlık yönetimi[1] Ch. 13, 14, 17; [3] Ch.4
6Sığır eti beslenmesi1] Ch.4-16; [3] Ch.6; [ [8]
7Sığır eti beslenmesi1] Ch.4-16; [3] Ch.6; [ [8]
8Et Üretiminde Gelişimsel Programlama: Sığır Eti Endüstrisinde Genetik ve Genomik[9]
9Karkas ve et kalitesi ve sığır eti kalite güvencesi[1] Ch.2
10Sığır Eti Üretim Sistemlerinin Çevresel Etkileri[1] Ch.19; [10]
11Sığır sığırlarının metabolik bozuklukları[3] Ch.7; [11] Part III
12Sığır eti endüstrisinin ekonomisi[1] Ch.20; [3] Ch.2
13Canlı sığır ihracat endüstrisi[1] Ch.12
14Dijital sığır eti yetiştiriciliği ve et endüstrisinin geleceğiTartışma