FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HAYVANSAL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ (İNGİLİZCE) / APT6148 - BEEF CATTLE PRODUCTION AND MANAGEMENT
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
1 Büyük sığır ırklarını, biyolojik türlere göre nasıl sınıflandırılabileceklerini tanıyın ve güçlü / zayıf yönlerinin bir melezleme programında kullanır
2Sığır eti üretiminin farklı aşamalarında sığır eti diyetinin veya rasyonunun temel bileşenlerini veya hususlarını tanımlar
3Sığır sığırlarının yaygın beslenme hastalıklarını ve metabolik bozuklukların nasıl önleneceğini bilir
4Karkas değerini belirleyen bir sığır eti karkasının özelliklerini ve niteliklerini bilir.
5Bir üretim inek-buzağı operasyonu için ekonomik önerilerde bulunun ve analiz eder