FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HAYVANSAL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ (İNGİLİZCE) / APT6148 - BEEF CATTLE PRODUCTION AND MANAGEMENT
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
ÖÇ1 Büyük sığır ırklarını, biyolojik türlere göre nasıl sınıflandırılabileceklerini tanıyın ve güçlü / zayıf yönlerinin bir melezleme programında kullanır
ÖÇ2Sığır eti üretiminin farklı aşamalarında sığır eti diyetinin veya rasyonunun temel bileşenlerini veya hususlarını tanımlar
ÖÇ3Sığır sığırlarının yaygın beslenme hastalıklarını ve metabolik bozuklukların nasıl önleneceğini bilir
ÖÇ4Karkas değerini belirleyen bir sığır eti karkasının özelliklerini ve niteliklerini bilir.
ÖÇ5Bir üretim inek-buzağı operasyonu için ekonomik önerilerde bulunun ve analiz eder