GDM4007 / SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Sütün üretimi ve bileşimi1,2,3,11
2Sütün kimyasal ve miktobiyal özellikleri1,2,3,11
3Sütte bulunan enzimler1,2,3,11
4Sütün toplanması ve kabulü 1,2,3,11
5Genel süt işleme uygulamaları 1,2,3,11
6İçme sütü 1,2,3,11
7Pastörizasyon, sterilizasyon1,2,3,11
8Starter kültür üretimi 1,2,3,11
9Süt ürünlerinde membran tekniklerinin uygulanması1,2,3,11
10Yoğurt üretim teknolojisi1,2,3,11
11Yoğurt ve dondurma üretim teknolojisi1,2,3,11
12Peynir üretim teknolojisi1,2,3,11
13Peynir üretim teknolojisi1,2,3,11
14Tereyağı üretim teknolojisi1,2,3,11