GDM4007 / SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Sütün üretimi ve bileşimi[1]sf. 1-6
2Sütün kimyasal ve miktobiyal özellikleri[1]sf. 7-13
3Sütte bulunan enzimler [1]sf. 14-19
4Sütün toplanması ve kabulü [1]sf. 20-26
5Genel süt işleme uygulamaları [1]sf. 27-32
6İçme sütü [1]sf. 33-39
7Pastörizasyon, sterilizasyon [1]sf. 40-46
8Starter kültür üretimi [1]sf. 47-53
9Süt ürünlerinde membran tekniklerinin uygulanması[1]sf. 54-61
10Yoğurt üretim teknolojisi[1]sf. 62-69
11Yoğurt ve dondurma üretim teknolojisi[1]sf. 70-76
12Peynir üretim teknolojisi [1]sf. 77-83
13Peynir üretim teknolojisi[1]sf. 84-90
14Tereyağı üretim teknolojisi[1]sf. 91-95